Καιρός: Ηλιοφάνεια, βοριάδες και κανονικές θερμοκρασίες το Σάββατο

Καιρός: Ηλιοφάνεια, βοριάδες και κανονικές θερμοκρασίες το Σάββατο
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο. Βοριάδες στο Αιγαίο έως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια -Λίγα φαινόμενα στη Κρήτη το πρωί

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο έως 5 με 6 και τοπικά από το 6-7 μποφόρ

Το Σάββατο σποραδικές βροχές θα σημειωθούν μόνο στη Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. .

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 20/11/1988είχαμε πλημμύρες στο νομό Μεσσηνίας. — Το 1998 είχαμε πλημμύρες στη Ζάκυνθο, Ελληνικό και Σάμο. — Το 2013 ένας ανεμοστρόβιλος στα Παλαιομάνινα Αγρινίου προκαλεί μεγάλες καταστροφές ενώ το 2014 παρατηρήθηκαν πέντε υδροσίφωνες στη Ρόδο. Το 2003 σαν σήμερα ήταν η τελευταία φορά που εμφανίστηκε Βόρειο Σέλας πάνω απο τη Σλοβενία και την Αθήνα !

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα