Καιρός: Υποχωρεί για λίγο η κακοκαιρία – Το Σάββατο νέο κύμα

Καιρός: Υποχωρεί για λίγο η κακοκαιρία – Το Σάββατο νέο κύμα

Θα υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας σταδιακά και οι βροχές που θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά θα είναι κατά κανόνα ασθενείς. Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Γρήγορη υποχώρηση τους κύματος κακοκαιρίας και εξασθένηση των ανέμων
  • Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο
  • Στο νέο κύμα κακοκαιρίας του Σαββάτου προσοχή στα μποφόρ.Θα έχουμε τοπικά 8 με 9 μπ κυρίως στο Ιόνιο και τα νότια τμήματα –Προγραμματίστε το ταξίδι σας.

Σήμερα στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει σχετικά βελτιωμένος καιρός μέχρι το μεσημέρι. Θα εκδηλωθούν και πάλι εκεί βροχές το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-12-2019

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου
και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Θράκη και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-12-2019

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά
θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-12-2019

Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές η καταιγίδες στην Αθήνα

Κανονικές θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα με ενίσχυση των νοτιάδων ιδιαίτερα το Σάββατο όπου πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός.

Συννεφιά με βροχές το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη με βροχές τοπικά ισχυρές το Σάββατο Ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα