Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή – Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή – Πότε αναμένεται βελτίωση
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Με βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός της Παρασκευής, μέχρι το μεσημέρι. Η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα έντονη σε Μακεδονία και Ανατολικό Αιγαίο. Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας παραμένει στην χώρα και υποχωρεί από το μεσημέρι.
  • Την Παρασκευή θα σημειωθούν καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, Αν. Αιγαίο.
  • Βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά.

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα Παρασκευή καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Ειδικότερα, μετά τα ακραία φαινόμενα της Πέμπτης, η κακοκαιρία την Παρασκευή θα είναι ιδιαίτερα έντονη στην ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα επηρεαστούν επίσης τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα οι Σποράδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα  φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 και στα νησιά του Αιγαίου τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις στην Αττική με καταιγίδες

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνεουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές καταιγίδες και στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, με εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα