Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε μεγάλο μέρος της χώρας. Βελτίωση του καιρού την Τετάρτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχερός καιρός το επόμενο διήμερο και βελτίωση ντην Τετάρτη
  • Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές με πτώση από τα μέσα της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χαλαζοτπώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 07-12-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν, φτάνοντας στο Ιόνιο τα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια μέχρι 10 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι 14 με 16 βαθμούς και στο Αιγαίο μέχρι 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-12-2021

Στα δυτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-12-2021

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγες νεφώσεις. Βαθμιαία οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και το βράδυ στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-12-2021

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 , στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές την Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΉ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα