Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες με βροχές στα ηπειρωτικά την Παρασκευή

Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες με βροχές στα ηπειρωτικά την Παρασκευή
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Παραμένει ασταθής ο καιρός, κυρίως στα ηπειρωτικά, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , με κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Από την ερχόμενη Τρίτη σταματά η αστάθεια και αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 31 με 33 βαθμούς, και στα νησιά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 17/6/2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας. Το 2009 είχαμε ισχυρές καταιγίδες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη με μεγάλο αριθμό κεραυνών.

Το 2011 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο. Το 2015 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε Κιλκίς και Κοζάνη. Στις 17 Ιουνίου 1946 ο τρίτος φονικότερος #ανεμοστρόβίλος στην ιστορία του Καναδά πλήττει την πόλη #Windsor του Ontario, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρούς

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα