Καιρός: Μέχρι 40 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο και 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: Μέχρι 40 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο και 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Εικόνα από παραλία της Αττικής Eurokinissi

Ο Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ το μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Κατάσταση Συναγερμού για Αττική, ανατολική Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, ανατολική Λακωνία και Κύθηρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και τα βόρεια ενώ στη Βαλκανική υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων με τις χαμηλές στη περιοχή της Κύπρου που προκαλούν το το μελτέμι στο Αιγαίο

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού με τον ισχυρό συνδυασμό.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Στη βόρεια και την κεντρική ηπειρωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς στα δυτικά τους 39 και τοπικά τους 40 και στο Αιγαίο τους 32 με 38 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ Θερμοκρασία:από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη .

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός .Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από αργά το βράδυ ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα