Καιρός: Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή

Καιρός: Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή
Αέρας

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και σε παραθαλάσσιες περιοχές τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 23/7/2002 είχαμε 40.2°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
  • Το 2007 σημειώθηκαν 41.4°C στο Θησείο. Εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην Εύβοια με 2 νεκρούς πυροσβέστες.
  • Το 2014 προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα σε Βόλο και Σκόπελο από ισχυρές καταιγίδες και οι κεραυνοί σε Βόλο και Αγριά προκάλεσαν καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα