Καιρός: Μελτέμι και θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά

Καιρός: Μελτέμι και θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
, 8 2021. (EUROKINISSI/ ) Eurokinissi

Λίγο πιο εξασθενημένο το μελτέμι στο Αιγαίο την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 29 με 35 βαθμούς Κελσίου

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά

  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ

 

Για σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν φαινόμενα αστάθειας στα ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα . Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 35 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:  Στις 11/7/2001 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Αττική και στην Εύβοια. — Το 2004 σημειώθηκαν 40°C σε Αθήνα, Καλαμάτα και Τυμπάκι Κρήτης. Το 2009 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Σκιάθο. Το 2010 παρατηρήθηκαν 9 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο και σημειώθηκαν 60mm βροχής στα Ιωάννινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα