Καιρός: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες
Κακοκαιρία. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά που βαθμιαία θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και αργότερα τοπικα 6 με 7 μποφόρ

Την Τετάρτη τοπικές βροχές προβλέπονται πρώρα στα βορειοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, βόρεια και τα κεντρικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 17 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική


Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 10/3/1962 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Το 2014 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στη Ρόδο και το 2016 είχαμε μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση στο Μεσολόγγι.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα