Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Έως 39 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Έως 39 βαθμούς Κελσίου
Καύσωνας στην Αθήνα Eurokinissi

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατητρηθούν με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση με μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

• Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

• Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπόφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 26/7/1987 συνεχίζονταν ο καύσωνας που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 1.380 ανθρώπων. Το 2010 ένας ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στους Ζάρακες Ευβοίας. Το 2016 πολύ ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στη βορειοδυτική χώρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα