Καιρός: Νεφώσεις και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά την Τρίτη

Καιρός: Νεφώσεις και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά την Τρίτη
Ηλιοφάνεια στην Ιτέα Φωκίδας Eurokinissi

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια με σταδιακή βελτίωση

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και μόνο τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

 

Σήμερα Τρίτη στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 14/9/2009 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα σε Μεσσηνία και Ηλεία με 92 χιλιοστά βροχής στο Κατάκολο, 130mm στη Κέα ενώ δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Καλαμάτα. — Το 2014 είχαμε πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Καστοριά και Ματσούκι Ιωαννίνων. Ζημιές σε καλλιέργειες στους Σοφάδες Καρδίτσας λόγω χαλαζόπτωσης. Υδροσίφωνας εμφανίστηκε στην Ηγουμενίτσα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα