Καιρός: Πάνω από τις κανονικές τιμές η θερμοκρασία

Καιρός: Πάνω από τις κανονικές τιμές η θερμοκρασία
Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες Eurokinissi

Διατηρείται η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές. Δυναμώνουν εκ νέου οι άνεμοι από την Τρίτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος με περιορισμένη αστάθεια κεντρικά και βόρεια .
  • Η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές περί τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά από την Τρίτη στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βoρειοανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς ενώ στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-08-22

Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια και την ανατολική χώρα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 και πιθανώς 39 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 02-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου, ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 04-08-22

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και ενδέχεται στα βορειοανατολικά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 35 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα