Καιρός: Παροδικές νεφώσεις έως το Σάββατο – Εντείνονται τα φαινόμενα την Παρασκευή

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις έως το Σάββατο – Εντείνονται τα φαινόμενα την Παρασκευή
Νεφώσεις και βροχές EUROKINISSI

Βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή με παγετό στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα κυρίως στα νότια έως την Πέμπτη . Την Παρασκευή πολλές βροχές και χιόνια σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα έως την Πέμπτη. Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και θα κυμανθεί κατά 4 με 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και από την Παρασκευή 8 μποφόρ, πιθανόν το Σάββατο και 9

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Οι ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Τετάρτη στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 02-02-2023

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-02-2023

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-02-2023

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παράκτια της ανατολικής και νότιας χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το Σάββατο . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 βαθμούς Κελσίου.


ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα