Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και άνοδος της θερμοκρασίας
Ηλιόλουστος καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Στα κανονικά επίπεδα ανεβαίνει η θερμοκρασία. Διατηρείται η ψύχρα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και Βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Θα περιοριστεί η αστάθεια, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με σχετική ψύχρα το πρωί
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα περισσότερα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 30 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού

Η αστάθεια περιορίζεται στα ηπειρωτικά, περισσότερο από την Πέμπτη και μετά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ουσιαστικά από τα μέσα της εβδομάδος και μετά.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 16/6/1946 είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική. — Το 1961 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Θεσσαλία και Αγρίνιο. Δύο νεκροί από κεραυνό στο Ν. Λαρίσης. — Το 2014 σημειώθηκαν πλημμύρες και χαλάζι στον Ν. Σερρών. — Το 2015 σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στη Θράκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα