Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες
Συννεφιά στην Πρέβεζα Eurokinissi

Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή σχεδόν όλη την εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή σχεδόν όλη την εβδομάδα
  • Περιορίζεται σταδιακά η αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Δευτέρα στα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια, εκτός της Θράκης και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 33 με 34 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20-07-2021

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά η μέγιστη θα κυμανθεί στους 33 με 35 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-07-2021

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 22-07-2021

Αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-07-2021

Αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα