Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια
Καιρός Eurokinissi

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Η ορατότητα νωρίς το πρωί στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 32 και στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 30/5/1903 είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση στη Κόρινθο που προκάλεσε καταστροφές σε ελαιώνες και αμπελώνες. — Το 1983 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με χαλαζόπτωση στα νότια προάστια της Αθήνας. — Το 2012 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στην Άνδρο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα