Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο
Συννεφιά EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή θα έχουμε το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Θα συνεχιστεί  η αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι  θα φτάνουν στα πελάγη το πολύ τα 4 με 5 μποφόρ.

Το Σάββατο στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 29 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους  29 με 30 βαθμούς Κελσίου

 

Στην Αττική τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη παροδική αστάθεια 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τις βραδινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 19/6/1974 είχαμε ισχυρή καταιγίδα στην Αττική. Το 1997 επικράτησε καύσωνας στη νότια ηπειρωτική χώρα. Το 2003 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στην Αμαλιάδα. Το  2006 είχαμε 38°C μέγιστη θερμοκρασία σε Λάρισα και Αθήνα. Το 2013 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στη Χαλκιδική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα