Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα Βόρεια

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα Βόρεια
Pixabay

Διατηρούνται οι θερμοκρασίες σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στα Βόρεια με τοπικές μπόρες και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις
  • Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 3 περίπου βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ

Την Τετάρτη στα βορειοανατολικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Στο Κάβο Ντόρο θα φτάνουν τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μια γρήγορη ματιά στον καιρό της εβδομάδος:

Άστατος καιρός στα βόρεια κατά περιόδους Στα υπόλοιπα σχεδόν αίθριος καιρός. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα . Άνοδος θερμοκρασίας από την Πέμπτη

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 2/6/1951 είχαμε χαλαζόπτωση στη Φλώρινα. — Το 2005 εκδηλώθηκες ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα. Το 2014 επικράτησαν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και είχαμε χιονοπτώσεις άνω των 2000μ στην Πίνδο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα