Καιρός: Πολλές βροχές τις επόμενες μέρες

Καιρός: Πολλές βροχές τις επόμενες μέρες
Κακοκαιρία Eurokinissi

Από σήμερα Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο αλλάζει ο καιρός με πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως το Σαββατοκύριακο. Με πολλές βροχές και η ερχόμενη εβδομάδα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη.

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Από την σήμερα αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα και ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα

Η μεταβολή της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στα 850 hPa.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και στη νότια και ανατολική χώρα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-01-2022

Στα δυτικά νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νοτιότερα τμήματα πιθανώς να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα από το απόγευμα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα νότια πελάγη θα είναι αρχικά δυτικοί και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 με ενίσχυση από το απόγευμα σε 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 11-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν, ενώ στην κεντρική και νότια χώρα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα