Καιρός: Προ των πυλών σφοδρές καταιγίδες και νοτιάδες 9 μποφόρ

Καιρός: Προ των πυλών σφοδρές καταιγίδες και νοτιάδες 9 μποφόρ
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Από την Κυριακή και από τα δυτικά προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο. Τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα επεκταθεί ανατολικότερα. Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Την Κυριακή «βαραίνει» ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά.
  • Τεράστια προσοχή από το βράδυ της Κυριακής και μέχρι το πρωί της Δευτέρας.
  • Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις και θα σαρώσουν το Αιγαίο.
  • Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει από το μεσημέρι της Τρίτης.

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής προβλέπονται το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που τα ξημερώματα της Δευτέρας θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα. Το σύστημα αυτό θα περάσει από την Αττική τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αν και η κύρια διαταραχή θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά, αλλά παρόλα αυτά οι ασταθείς αέριες μάζες που το συνοδεύουν θα συνεχίσουν να προκαλούν έντονες καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα.

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Κυριακή: Ισχυρά φαινόμενα από το βράδυ

 

Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και μέχρι τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις

 

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και πρόσκαιρα στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα βόρεια.

Τρίτη: Εξασθένηση των φαινομένων

 

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με
τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες με την ίδια ένταση και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχερός καιρός το επόμενο διήμερο στην Αθήνα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τη Δευτέρα στην Αθήνα. Θα βελτιωθεί ο καιρός την Τρίτη.

 

Βροχές στη Θεσσαλονίκη κυρίως τη Δευτέρα

Τοπικές βροχές την Κυριακή που τη Δευτέρα θα ενταθούν και βελτίωση την Τρίτη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα