Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής
Κακοκαιρία INTIME NEWS

Πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα από το βράδυ έως τη Δευτέρα. Τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει μελτέμι και από Τρίτη σταματά η αστάθεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση από Δευτέρα
  • Πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα το βράδυ έως τη Δευτέρα το μεσημέρι και μετά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ με ενίσχυση στα 6-7 και από Δευτέρα στα 7-8

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι να είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου εδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο .

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια τηι Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα