Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές και καταιγίδες
Συννεφιασμένος καιρός eurokinissi

Αστάθεια τοπικά έντονη στα κεντρικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια τοπικά έντονη. Θα επηρεαστούν περισσότερο, δυτική- κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Σποράδες, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος ο καιρός.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα.

Το Σάββατο τους 37 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στις Σέρρες και τους 36 στη Μυτιλήνη

Για σήμερα Δευτέρα στα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια, εκτός της Θράκης και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 33 με 34 βαθμούς.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανούς όμβρους στα βόρειο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά αργότερα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 19/7/1916 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στην Αθήνα, συνοδεία θύελλας. Το 2003 εκδηλώθηκαν καταιγίδες με πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη, όπου το χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες. Το 2014 είχαμε πλημμύρες σε Παγκράτι και Βύρωνα Αττικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα