Καιρός: Σαββατοκύριακο με χιόνια – Φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα

Καιρός: Σαββατοκύριακο με χιόνια – Φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα
Χιόνια στην Αττική Eurokinissi

Χιονιάς μεγάλης διάρκειας τις επόμενες ημέρες. Οι ψυχρές μάζες θα προκαλέσουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται συχνά.

Χιονιάς μεγάλη διάρκεια, με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Κύριο χαρακτηριστικό του επερχόμενου χιονιά θα είναι η μεγάλη διάρκειά του, κυρίως στην Ανατολική και τη νότια Ελλάδα, ενώ το κύμα ψύχους θα κρατήσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διάταξη των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι τέτοια που θα μεταφέρουν τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη και θα δημιουργηθεί ένα ανώτερο χαμηλό που θα στροβιλίζεται για πολλές μέρες πάνω από την περιοχή μας.

Καιρός: Οι δύο φάσεις του χιονιά

Δύο είναι οι κύριες φάσεις του χιονιά. Αρχικά θα δημιουργηθεί ένα χαμηλό στο Ιόνιο, το οποίο με τους νοτιοανατολικούς ανέμους του θα εμπλουτίσει με υγρασία τα δυτικά και καθώς οι ψυχρές μάζες θα έρθουν από τα Βόρεια θα προκαλέσουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται συχνά, όπως είναι τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Σε δεύτερη φάση, όταν το σύστημα αυτό περάσει και μπει στο Αιγαίο, τότε θα έχουμε τον κλασσικό και προσήνεμο χιονιά με φαινόμενα κυρίως από τη Θεσσαλία και Νοτιότερα.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν από το Σάββατο, την Κυριακή θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα και από τη Δευτέρα και μετά θα υποχωρήσουν στα δυτικά και βόρεια. Θα έχουμε όμως έντονες χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατά μέσο όρο κατά 15 βαθμούς Κελσίου. Δείτε ενδεικτικές θερμοκρασίας της Δευτέρας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα