Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια το επόμενο διήμερο

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια το επόμενο διήμερο
Ασταθής καιρός EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Διατηρείται το μελτέμι στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος με αστάθεια κεντρικά και βόρεια το επόμενο διήμερο.
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για τηνν εποχή
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στην ηπειρωτική χώρα από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πιθανούς όμβρους ή βροχές στα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-08-22

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα κεντρικά και βόρεια ηπειωτικά όπου θα φτάσει στους 35 με 36 και κατά τόπους στους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στους 34 με 35, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 09-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 11-08-22

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.


Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα