Καιρός: Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας – Στους 35 με 36 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας – Στους 35 με 36 βαθμούς το Σαββατοκύριακο
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Alexandros Michailidis / SOOC

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

• Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες το πολύ στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 με 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 16-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 34, στα νησιά του Ιονίου τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Στη 10ημερη πρόγνωση του καιρού, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών όλη την εβδομάδα και η αλλαγή του σκηνικού από την ερχόμενη Τρίτη και μετά με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα