Καιρός: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα – Μέχρι τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα – Μέχρι τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος
Καύσωνας. MotionTeam

Μέσες μέγιστες τιμές περί τους 40 με 44 και τοπικά από τη Δευτέρα και τους 45 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

O καιρός με μία ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο 4 με 5 και στα νότια έως 5-6 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλές τιμές περί τους 40 με 43 °C στα ηπειρωτικά και τοπικά και 44 βαθμούς. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Για σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 41 με 44 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 36 με 41 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ την 1/8/1964 είχαμε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στην Ωλένη Ηλείας από καταιγίδα. — Το 2003 Ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες έπληξαν τη Νέα Αγχίαλο και τη Θεσ/νίκη. –Το 2014 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Θεσ/νίκη, Σέρρες, Βόλο, με καταστροφές από χαλάζι στο Δίον. Νεκρός βοσκός από κεραυνό στην Καλλιπεύκη Λάρισας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version