Καιρός: Στους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Στους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες
Παραλία Αγίας Μαρίνας eurokinissi

Άνεμοι στα 5-6 και τοπικά 6-7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος με περιορισμένη αστάθεια κεντρικά και βόρεια . Πιό έντονη η αστάθεια σήμερα Πέμπτη στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές περί τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-07-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.
Στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-07-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα πιθανόν στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-07-22

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-08-22

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 34 και 38 βαθμών Κελσίου


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια την Παρασκευή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα