Καιρός: Στους 37-39 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικά έντονη αστάθεια στα βόρεια

Καιρός: Στους 37-39 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικά έντονη αστάθεια στα βόρεια
Eurokinissi

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες μέγιστες τιμές τα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και πιθανόν τοπικά 40βαθμούς Κελσίου.
  • Τοπικά έντονη αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 28/7/1955 είχαμε εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι στο Ν. Σερρών. — Το 1984 έντονη καταιγίδα στην Αθήνα προκάλεσε πλημμύρα. — Το 2005 επικράτησαν θυελλώδες βοριάδες και είχαμε μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Ραφήνα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα