Καιρός – Κακοκαιρία Genesis: Επικίνδυνα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Καιρός – Κακοκαιρία Genesis: Επικίνδυνα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα
Κακοκαιρία στην Αθήνα Eurokinissi

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές καταιγίδες σε Ιόνιο Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία)., Μακεδονία, η Θράκη νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία σε Θεσσαλία, Σποράδες, η ανατολική Στερεά και βόρεια Εύβοια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα
  • Οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Το διήμερο Παρασκευής & Σαββάτου τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ η αστάθεια περιορίζεται από την Κυριακή.

Παρακάτω ο δείκτης επικινδυνότητας EFI για σήμερα Παρασκευή όπου απεικονίζονται οι περιοχές μέγιστης 24ωρης βροχόπτωσης.

Σήμερα Παρασκευή στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 27 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 29 και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 10/6/1964 είχαμε πλημμύρες στην Αττική. 3 θύματα από κεραυνό σε Ήπειρο και Αχαΐα, καταστροφές σε καλλιέργειες σε Ήπειρο και Πελ/νησο. — Το 2006 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Ζάκυνθο και 3 στην Ηλεία. — Το 2013 είχαμε εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους χαλάζι σε Κοζάνη , Ημαθία και Πιερία — Το 2015 πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία και το 2016 πλημμύρα στους Γαργαλιάνους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα