Καιρός: Μαίνεται ο καύσωνας – Μέχρι 42 βαθμούς το Σάββατο

Καιρός: Μαίνεται ο καύσωνας – Μέχρι 42 βαθμούς το Σάββατο
Στιγμιότυπο από την παραλία του Αλίμου Eurokinissi

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά τα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.


Πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας και τοπικά σε πολλές περιοχές ξεπεράσαμε τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Η “είδηση” της ημέρας όμως δεν επικεντρώνεται τόσο στους 41 °C της Λαμίας , Αγρινίου , Λάρισας ,Κόνιτσας Λειβαδιάς και Σερρών αλλά στους 40 °C. της Κέρκυρας και τους 39 °C της Ζακύνθου που αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών Ιουνίου για τις δύο αυτές περιοχές .Συγκεκριμένα για τέλη Ιουνίου οι πιο πρόσφατη υψηλή θερμοκρασία για την Κέρκυρα ήταν οι 38.0 °C από τις 24 Ιουνίου του 2002 και οι 35.6 °C. από τις 24 Ιουνίου του 1957. Για την Ζάκυνθο η πιο πρόσφατη υψηλή θερμοκρασία ήταν οι 36.8 °C και σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου 1997 και προφανώς οι σημερινοί αλλά και οι χθεσινοί 39 βαθμοί αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών για την συγκεκριμένη περιοχή. Σημειώνεται ότι τα στατιστικά κλιματικά δεδομένα της ΕΜΥ για την Κέρκυρα χρονολογούνται από το 1955 και για την Ζάκυνθο από το 1982 .

Στην προοπτική του καιρού τα προγνωστικά δεν αλλάζουν και έτσι το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 26/6/1996 είχαμε 38°C στην Αθήνα με την ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω του νέφους . Το 2007 κατεγράφη θερμοκρασία 44.6°C στο κέντρο της Αθήνας, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο από το 1897. Το 2014 είχαμε υψηλές θερμοκρασίες, με 42°C μέγιστη θερμοκρασία στον Βόλο. — Το 2016 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Ορεστιάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα