Καιρός: Θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα – 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: Θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα – 6 μποφόρ στο Αιγαίο
Ζέστη στην Αθήνα Eurokinissi

 Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 35 με 36 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους  37  βαθμούς Κελσίου 
  • Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας  στα κεντρικά και τα  βόρεια ηπειρωτικά 
  • Οι άνεμοι  βόρειοι   4 με 6 μποφόρ στο  Αιγαίο  

Η  προοπτική του καιρού 

Διατηρείται η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές . Το μελτέμι στα 5 με 6 και κατά περιόδους από την Παρασκευή στα 6 με 7 μποφόρ.

 Την  Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στους 35 με 37 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 30/6/1903 εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στην επαρχία Αλμυρού Βόλου, που κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες, ενώ σκοτώθηκαν  5 άτομα από κεραυνό. Καταστροφές είχαμκε και στα ελαιόδεντρα του Πηλίου. — Το 2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Σκοτίνα Πιερίας. Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Ημαθία, Κοζάνη, Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Στις 30 Ιουνίου 1908 εκδηλώθηκε η έκρηξη της Τουνγκούσκα ή «Συμβάν της Τουνγκούσκα» η οποία ήταν μια πολύ μεγάλη επίγεια φυσικής προελεύσεως έκρηξη που συνέβη σε μία ακατοίκητη περιοχή κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα, παραπόταμο του ποταμού Γενισέι της Σιβηρίας, στο σημερινό Κράι του Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, στις 7:14 π.μ. περίπου τοπική ώρα (3:14  θερινή ώρα Ελλάδας), στις 30 Ιουνίου 1908 (17 Ιουνίου με το παλαιό – Ιουλιανό – ημερολόγιο, που ήταν τότε ακόμα σε χρήση στη Ρωσία και στην Ελλάδα), ισοπεδώνοντας 1000 τχλμ δάσους, ενώ δένδρα σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση κυριολεκτικά φέρονταν να τσουρουφλίστηκαν. 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα