Καιρός: Θερμοκρασίες τοπικά έως και 28 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ

Καιρός: Θερμοκρασίες τοπικά έως και 28 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ
Ηλιοφάνεια Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και φαινόμενα αστάθειας κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία .
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσουμε τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στη νότια νησιωτική χώρα βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο τοπικά 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 26 με 27 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 28 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 12/5/1985 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Μυτιλήνη. — Το 2007 επίχαμε 33°C μέγιστη θερμοκρασία στα Τρίκαλα.

Το 2013 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στη Ρόδο (Καλυθιές), χαλαζοπτώσεις σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Ανεμοστρόβιλος στο Μοναστήρι Αιτωλοακαρνανίας.

Το 2015 είχαμε καταστροφικές πλημμύρες στο οροπέδιο Λασιθίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα