Καιρός: Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες το Σάββατο

Καιρός: Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες το Σάββατο
Ισχυρή βροχόπτωση ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISSI

Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

  • Ισχυρά φαινόμενα σε  Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά και Εύβοια 

  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα 6-7 μποφόρ

 

Το Σάββατο στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν Β- ΒΔ 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 6-7 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και την ανατολική ηπειρωτική χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 26 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28 , στα δυτικά από 17 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση , ενώ το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα και πάλι να έχουμε μπόρα μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 9/7/1905 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι που προκάλεσε πλημμύρες και κατάρρευση 5 οικιών στη Θεσ/νίκη. – Το 1912 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Κρήτη. — Το 1968 είχαμε 42°C στην Ιεράπετρα και το 1992 40°C στα Χανιά. — Το 2009 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στο Κρητικό πέλαγος.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα