Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνεμοι το Σάββατο

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνεμοι το Σάββατο
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Περιορισμένη αστάθεια και τοπικές νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο, με τους ανέμους να φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Σε κανονικές τιμές η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βορειοδυτικά και μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Η μεταφορά σκόνης

Η προοπτική του καιρού

Το Σάββατο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα σα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα ηπειρωτικά από 09 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα επικρατήσει αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 7/5/1989 επικράτησαν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και είχαμε χιονοπτώσεις σε Θεσ/νίκη και Φλώρινα. Το 2015 πολύ μεγάλου μεγέθους χαλάζι έπληξε τον Έβρο και την Κοζάνη.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα