Καιρός: Τσουχτερό κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα – Πότε θα υπάρξει βελτίωση

Καιρός: Τσουχτερό κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα – Πότε θα υπάρξει βελτίωση
Χιονόπτωση ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα σήμερα. Ύφεση φαινομένων τις επόμενες μέρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα χιονοπτώσεις σε χαμηλότερο υψόμετρο με ύφεση από Τετάρτη το μεσημέρι
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά , αλλά θα ανέβει αισθητά από την Πέμπτη
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ

Την Τετάρτη εξασθένηση των φαινομένων ενώ από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι, στα παραθαλάσσια κυρίως, της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν, θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με μέγιστη τιμή στα ανατολικά τους 11 με 12 βαθμούς και στη Δυτική Ελλάδα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-03-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα ανατολικά 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός με ενδεικτικές τιμές στα βορειοδυτικά τους -6 (μείον 6) βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 24-03-2022

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Στην Κρήτη το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά πιθανόν να σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (25Η ΜΑΡΤΙΟΥ)

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-03-2022

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε νοτιοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές στα βόρεια την Τετάρτη και βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη. Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 12 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα