Καιρός: Τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αθήνα – Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά την Κυριακή

Καιρός: Τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αθήνα – Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά την Κυριακή
Χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Χιόνια πέφτουν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της Αττικής, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Στην "κατάψυξη" η χώρα με πολικές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της Αττικής, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έγιναν ιδιαίτερα αισθητές από νωρίς το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν και τα πρώτα χιόνια.

Ασθενείς χιονοπτώσεις καταγράφονται στα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια προάστια της Αθήνας ενώ χιόνια έπεσαν και σε περιοχές του Πειραιά.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα σφοδρής χιονοθύελλας που έρχεται από το Λαγονήσι:

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ, το βράδυ αναμένεται πως θα χιονίσει στην Πάρνηθα.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, χιονοπτώσεις ασθενούς τοπικά έως μέτριας έντασης.
  • Η θερμοκρασία σε τιμές κατά 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος πολύ κρύος καιρός με περισσότερα φαινόμενα την Τρίτη . Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα.

Σήμερα Κυριακή στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 09 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά από το μεσημέρι και μετά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο 7 με 8 ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 20/3/2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Κέρκυρα. — Το 2011 είχαμε κακοκαιρία και δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στον Κέφαλο της Κω και εκδηλώθηκαν καταιγίδες στη Κρήτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα