Κακοκαιρία Avgi: 17 κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών σε Πάρνηθα και Φυλή

Διαβάζεται σε 1'
Χιονόπτωση στην Αττική, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024
Χιονόπτωση στην Αττική, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Περιπέτεια για οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην χιονισμένη Πάρνηθα και τη Φυλή – Πάνω από 17 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς.

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η εκδρομή στα χιόνια για τους οδηγούς και τους επιβάτες 15 ΙΧ που ανέβηκαν στην Πάρνηθα, το βράδυ της Τρίτης 30/1 και εγκλωβίστηκαν εκεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης της κακοκαιρίας Avgi.

Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής μετά τα μεσάνυχτα. Κλήση για βοήθεια σε άλλα δύο σημεία δέχθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η πυροσβεστική και στην Φυλή με πεζοπόρα τμήματα να σπεύσουν να βοηθήσουν τους επιβάτες που παραμένουν για αρκετές ώρας μέσα στα οχήματά τους.

Ερπιστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο στη Φυλή (Κρύα Πηγή) με αποτέλεσμα να κατευθύνονται προς τα εκεί πέντε πεζοπόρα τμήματα για να βοηθήσουν.

Ο δρόμος στην Πάρνηθα εξακολουθεί να είναι κλειστός από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν είχαν ανέβει στο καταφύγιο της Πάρνηθας και στο Kαζίνο και δεν μπορούσαν να κατέβουν, παρότι είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιοχή παραμένουν οχήματα της Περιφέρειας Αττικής που συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι στο δρόμο για να μην υπάρξει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα