Καιρός: Βελτιωμένος με καλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη

Καιρός: Βελτιωμένος με καλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη
Καλός καιρός Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Πρόσκαιρη μεταβολή με έντονα φαινόμενα στα ανατολικά την Παρασκευή και βαθμιαία βελτίωση το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με πιθανότητα αστάθειας στα βόρεια μέχρι την Πέμπτη. Την Παρασκευή θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά που το Σάββατο θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Τις επόμενες ημέρες ηλιοφάνεια

• Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή, αλλά με σημαντική πτώση την Παρασκευή της τάξης των 6 βαθμών Κελσίου

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 μποφόρ και τοπικά τα 7-8 μποφόρ την Παρασκευή και Σάββατο

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Καιρός Πέμπτη

Αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5, στα δυτικά και νότια πελάγη 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.


Καιρός Παρασκευή

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα κεντρικά και τα βόρεια, που βαθμιαία από το απόγευμα, θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων στη δυτική χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση τουλάχιστον της τάξης των 6 βαθμών κυρίως στην ανατολική χώρα.


Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καιρός Κυριακή

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 βαθμούς Κελσίου έως την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή και το Σάββατο θα πέσει στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 βαθμούς Κελσίου έως την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα πέσει στους 19 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο θα ανέβει στους 24.

Το στίγμα του καιρού: Πρόσκαιρη η μεταβολή του καιρού την Παρασκευή με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές η καταιγίδες στα Βορειοανατολικά. Από το Σάββατο σταδιακή βελτίωση και μελτέμι την ερχόμενη εβδομάδα με ηλιοφάνεια

Δείτε το βίντεο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα