Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας- Άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας- Άνοδος της θερμοκρασίας
Βελτιώνεται ο καιρός Eurokinissi

Βελτιώνεται ο καιρός τις επόμενες μέρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
  • Θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο
  • Οι άνεμοι εξασθενήσουν σημαντικά

Σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Καιρός Σάββατο

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Κυριακή

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Δευτέρα

Σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.


Καιρός Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά στους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα