Καιρός: Χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι – Έρχονται Αλκυονίδες μέρες

Καιρός: Χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι – Έρχονται Αλκυονίδες μέρες
Eurokinissi

Βελτίωση του καιρού με εξασθένηση ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας για το επόμενο πενθήμερο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η κακοκαιρία θα περάσει σήμερα και από την Κυριακή θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός
  • Οι άνεμοι τη Δευτέρα και Τρίτη δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μπ
  • Οι Αλκυονίδες μέρες εμφανίζονται κατά τη χρονική περίοδο από 15 Δεκεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου. Στα κύρια χαρακτηριστικά τους συγκαταλέγεται η ηλιοφάνεια και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ελάχιστη θερμοκρασία να είναι μέχρι 4°C και η μέγιστη 16°C. Οι άνεμοι δεν πρέπει να ξεπερνούν πρέπει να πνέουν από 3 – 4 μποφόρ.
  • Αν έρθουν θα είναι «υπό συνθήκες»

Σήμερα θα έχουμε κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που θα γίνουν ΒΔ και θα εξασθενήσουν.. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σταδιακή βελτίωση και άνοδος θερμοκρασίας στην Αθήνα

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Σαββάτου ο καιρός από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Τοπικές νεφώσεις με καλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 15 βαθμούς Κελσίου .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα