Καιρός: Βελτίωση από Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: Βελτίωση από Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Καλός καιρός στην Αργολίδα Eurokinissi

Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις από την Τρίτη και μετά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά που θα απομακρυνθεί από το απόγευμα . Σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά 3 με 5 και στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές την Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα