Καιρός: Βελτίωση με πιθανότητα αστάθειας στα βόρεια

Καιρός: Βελτίωση με πιθανότητα αστάθειας στα βόρεια
Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικά φαινόμενα στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με πιθανότητα αστάθειας στα βόρεια μέχρι την Πέμπτη. Την Παρασκευή από τα δυτικά ο καιρός θα αλλάξει και θα έχουμε βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή , αλλά με πτώση το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΡΙΤΗ 18-05-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-05-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 20-05-2021

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα πελάγη 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-05-2021

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΕΤΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα