Καιρός: Κατακόρυφη η πτώση της θερμοκρασίας – Τετάρτη η πιο κρύα μέρα

Καιρός: Κατακόρυφη η πτώση της θερμοκρασίας –  Τετάρτη η πιο κρύα μέρα
Κρύο στην Αθήνα (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδος θα είναι η Τετάρτη με τις μέγιστες θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα να μη ξεπερνούν τους 9 βαθμούς Κελσίου
  • Ο παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) θα είναι πιο έντονος στα Βορειοδυτικά ηπειρωτικά .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μπ στα πελάγη και θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδος.

Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται το επόμενο τριήμερο σε ολόκληρη τη χώρα με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής το κρύο ήταν αισθητό. Η πτώση του υδράργυρου θα κορυφωθεί την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος αναμένεται εκείνη την ημέρα να μην ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Το κρύο θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη, με την έντασή τους στα πελάγη να αγγίζει τα 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται σε ολόκληρη τη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες που τοπικά στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αρχικά στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες αρχικά στα ορεινά και τις νυχτερινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια. Από το βράδυ στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Με πτώση θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα

Με βόρειους μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Δεν αποκλείονται τοπικές βροχές στα βόρεια την Τετάρτη Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Παροδικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες και σποραδικές βροχές με την χαμηλότερη θερμοκρασία την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα