Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, ενίσχυση ανέμων και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, ενίσχυση ανέμων και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή
Σύννεφα στον ουρανό πάνω από την πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο–Αν και τα ύψη βροχής δεν θα είναι πολύ υψηλά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση – Το Σάββατο αν και οι βροχές δεν ήταν ιδιαίτερα έντονες δημιουργήθηκαν τοπικά προβλήματα

  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή κυρίως στα βόρεια .

  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6με 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο τα 8 μποφόρ

 

Σήμερα τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια- παραθαλάσσια, κυρίως στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία έως 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια και θα έχουμε στα βόρεια μέγιστη τιμή τους 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/10/1959 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στα κεντρικά προκαλούν κατολισθήσεις στο Πήλιο. — Το 2003 είχαμε ισχυρές βροχές και πλημμύρες στην Ήπειρο και Δυτική Στερεά με έναν νεκρό στην Άρτα. –Το 2009 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στον κόλπο Μεσσαράς και ένας στην Ιεράπετρα. — Το 2014 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Καλαμάκι Ζακύνθου και τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Υδροσίφωνες σε Πειραιά και Κέρκυρα ενώ στις Ράχες Φθιώτιδας κεραυνός προκάλεσε ζημιές σε ιστιοπλοϊκό. Πλημμύρες στην Αττική (90mm) και το Ρέθυμνο. —Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Χανιά και Τζερμιάδον (133mm). Θυελλώδεις άνεμοι στην Πεντέλη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα