Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη – Πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη – Πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη
Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο κατά περιόδους ισχυρές στα δυτικά, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν διαστήματα σχετικής βελτίωσης

  • Η θερμοκρασία σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα αλλά με αισθητή πτώση την Τρίτη και Τετάρτη

  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα στα δυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά και θα φτάσει στα βόρεια έως τους 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 και τοπικά στην Κρήτη έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 30-11-2021

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική χώρα, στα κεντρικά και τα βορειοανατολικά
ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τους 14 με 16 και στο Αιγαίο έως τους 19
με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-12-2021

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για λίγες βροχές. Βαθμιαία νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα πελάγη έως 7 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά στις περισσότερες περιοχές
ενώ θα σημειώσει μικρή πτώση στα νησιά του Αιγαίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 02-12-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-12-2021

Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και βόρεια χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα