Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες με πρόσκαιρα διαστήματα σχετικής βελτίωσης. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες με πρόσκαιρα διαστήματα σχετικής βελτίωσης
  • Η θερμοκρασία σε τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα στα μέσα της εβδομάδας
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα θα μας επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά -Πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδος

Σήμερα Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται κατά διαστήματα στα δυτικά και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που γρήγορα στα δυτικά θα σταματήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, βαθμιαία όμως από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια, ενώ στα βόρεια θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές η καταιγίδες την Τετάρτη και την Παρασκευή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 βαθμούς Κελσίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα