Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή και το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση Παρασκευή και Σάββατο

• Θερμοκρασία σε πτώση το επόμενο διήμερο

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές πρώτα στα βορειοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, βόρεια και τα κεντρικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.

Καιρός Πέμπτη

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις, που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Καιρός Παρασκευή

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες.


Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά το πρωί έως 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός Σάββατο

Αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Κυριακή

Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στα νότια όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με λίγες βροχές την Πέμπτη.


Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα