Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά – Βελτίωση από την Παρασκευή

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά – Βελτίωση από την Παρασκευή
Βροχές στην Αθήνα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISS

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά στα βόρεια ημιορεινά. Βελτίωση από την Παρασκευή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές , καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά Βελτίωση από την Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία θα πέσει έως την Πέμπτη και θα διατηρηθεί χαμηλή μέχρι και το τέλος της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Από την Παρασκευή και μετά υπάρχει τάση σαφούς βελτίωσης του καιρού που θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος

Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στη Θράκη προβλέπονται χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές, που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται βροχές, στα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν γρήγορα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 6 με 8 βαθμούς, ενώ θα υπάρχουν και περιοχές κυρίως στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία όπου δεν θα ξεπεράσει στους 2 με 3 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στην περιοχή Κρήτης – Δωδεκανήσων δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με πιθανότητα στα νότια να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα θα έχουμε βροχές έως την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 10 βαθμούς βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα