Καιρός: Βροχές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τη Δευτέρα

Καιρός: Βροχές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τη Δευτέρα
Βροχόπτωση Eurokinissi

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυρές με ύφεση φαινομένων από μεσημέρι
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει στα δυτικά και βόρεια θα βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.


Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 21/11/1997 είχαμε πλημμύρες στη Σητεία.
  • Το 2013 κατεγράφησαν 6 υδροσίφωνες στη ΒΔ χώρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα