Καιρός: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Καιρός: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο
Συννεφιά στην Μηλίνα στο νότιο Πήλιο eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα ορεινά

  • Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

  • Πτώση θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς

 

Για την Παρασκευή στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται βροχές, χιόνια στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 13 με 14 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές αρχικά στην Αττική, βελτίωση από το απόγευμα

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το βράδυ πιθανόν βροχές στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός . Από το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι – απόγευμα σε 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version